Accedir a la pàgina principal de la Universitat Imatge decorativa que sugereix les activitats a les que es dedica el servei
Servei d'Educació Física i Esports

Excel·lent actuació de la Universitat en els Campionats d'Espanya Universitaris

Les seleccions universitàries van aconseguir 14 ors, 10 plates i 21 bronzes

La Universitat de València tanca el curs esportiu amb una excel·lent actuació en els Campionats d'Espanya Universitaris. En total, la institució ha tingut representació en 21 campionats, en els quals els esportistes han aconseguit uns resultats magnífics: 14 ors, 10 plates i 21 bronzes, que eleven la Universitat entre els primers llocs del rànquing nacional universitari.
Destaquen els ors dels equips de futbol 7 femení, voleibol masculí i rugbi femení i masculí. El primer títol per a la Universitat va arribar dels peus de les xiques de futbol 7 femení, una selecció que es va proclamar campiona dels II Jocs Europeus Universitaris l’estiu passat i que ha signat una excel·lent temporada en què ha aconseguit el campionat autonòmic i, ara, el nacional. Li va seguir l'equip de voleibol masculí, que va revalidar el títol de campiona d'Espanya universitària després d'imposar-se a la Universitat Catòlica de Múrcia (UCAM) per 3 sets a 2 en una final d'infart. També van pujar al més alt del podi els equips de rugbi femení i masculí, aquests últims per revalidar el títol que ja havien aconseguit el curs passat. A aquests resultats, cal afegir-hi un títol més per equips, que la selecció de tenis va aconseguir després d’assolir, ni més ni menys, que tres medalles d'or, una de plata i una de bronze, cinc medalles en les cinc proves del campionat.
Per la seua banda, la selecció de karate de la Universitat va obtenir la plata per equips gràcies als bons resultats dels karateques, que van pujar en cinc ocasions al podi a recollir els tres ors, la plata i el bronze que milloraven els resultats del curs passat i ratificaven el bon estat en què està aquesta selecció.
També per equips, la Universitat es emportar quatre bronzes en atletisme, bàsquet, escalada i natació. Els 30 atletes que van representar la Universitat van aconseguir el bronze per equips gràcies a les 9 medalles (2 ors, 3 plates i 4 bronzes) que van guanyar, a més de ser l'equip més nombrós del campionat amb participació en gairebé totes les disciplines. L'equip de bàsquet femení es va quedar a les portes de la final i va acabar emportant-se el bronze en el Campionat d'Espanya celebrat a Sevilla. Per la seua banda, la selecció d'escalada va guanyar una plata i el bronze per equips. Finalment, l'equip de natació va aconseguir set medalles, tres plates i quatre bronzes, cosa que li van permetre pujar al podi com a tercera millor universitat del campionat.
Individualment, la Universitat va aconseguir tres ors en karate i tenis, dos ors en atletisme i un or en golf. Al segon calaix del podi hi va pujar per recollir les 3 plates en atletisme i natació, i una en escalada, karate i tenis. Finalment, va aconseguir 6 bronzes en taekwondo, 4 bronzes en atletisme i natació i una en karate i voleibol de platja.
Aquests resultats són el fruit de l'aposta per la promoció i el foment de l'esport que porta endavant la Universitat de fa anys.
Gran seguiment a les xarxes
Com en anteriors cites esportives universitàries, el Servei d’Educació Física i Esports va oferir cobertura en directe i seguiment de les seleccions mitjançant la seua pàgina web (www.uv.es/sef) i les seues xarxes socials oficials (Twitter: @sefuv i www.facebook.com/sefuv), a través de les quals tots els seguidors i totes les seguidores van tenir informació a l’instant dels resultats dels diferents esdeveniments, de les sensacions i de les declaracions dels protagonistes.
El seguiment a les xarxes socials i la participació en aquestes ha sigut superior a la de cursos anteriors. En el cas dels campionats d'Espanya universitaris, les publicacions en Facebook i Twitter han aconseguit més de 130.000 impressions i gairebé 7.000 interaccions entre els usuaris. Els campionats que més seguiment van tenir han sigut ser els de bàsquet (amb 21.373 impressions), de voleibol (17.412) i de rugbi (15.525).
A més, des d'avui mateix està disponible la galeria de fotos allotjada a la pàgina d'Esdeveniments del Servei d’Educació Física i Esports (www. sefuv.com), on més de mil imatges resumeixen el pas de la Universitat en els campionats d'Espanya universitaris.