Accedir a la pàgina principal de la Universitat Imatge decorativa que sugereix les activitats a les que es dedica el servei
Servei d'Educació Física i Esports

Rumb a l'europeu

Les seleccions de rugbi i voleibol masculí participaran en els Campionats d'Europa Universitaris

La Universitat de València estarà representada aquest estiu en els Campionats d'Europa Universitaris de rugbi i voleibol. Les seleccions de tots dos esports han començat ja la preparació per als campionats, que tindran lloc del 22 al 25 de juliol a Hongria, en el cas del rugbi, i del 19 al 26 de juliol a Itàlia, per als xics de voleibol.
Marcos Armiñana, seleccionador del combinat de rugbi que fa a penes un mes va revalidar el títol de campió d'Espanya universitari per segon any consecutiu, comenta que l'equip està “agafant ritme de cara al campionat. Coincideixen diverses coses: final de la temporada, exàmens i que estem ja fora de temporada. Hem d'anar preparant-nos a poc a poc. Encara queden cinc setmanes. Així és que tenim temps d'arribar amb la preparació suficient”. Pel que fa als esportistes que aniran a la cita, Armiñana confia en la selecció que va quedar campiona d'Espanya a Sevilla, encara que “estem pendents de la lesió de Xema Piles i de veure si realitzem algun petit canvi més en la convocatòria”.
Per la seua banda, la selecció de voleibol, que el passat mes d'abril va aconseguir revalidar el títol de campió d'Espanya universitari a Lleó, ha tornat als entrenaments de cara al nou repte a què s'enfronta. Juanjo Susín, seleccionador de l'equip, comenta que el nacional va ser “molt exigent en el pla físic, però els xics han recarregat les piles, i estan acabant els seus exàmens universitaris. A poc a poc, el nivell dels entrenaments augmenta i la preparació progressa d’acord amb allò establit. La peculiaritat i idiosincràsia d'aquest campionat situa els xics en unes dates d'entrenaments inusuals per a ells. La totalitat dels jugadors de l'equip han acabat la temporada en els equips federats en què han competit i ara es troben fent un gran esforç davant el repte que se'ls planteja, únic en les seues carreres esportives per la dimensió de l'esdeveniment. Però són conscients de l'experiència que se'ls pot presentar i no volen deixar passar l'oportunitat de realitzar un paper digne, i representar el voleibol de la Universitat per tot Europa de la millor manera possible.Durant aquest mes que els queda fins al campionat, els xicots continuaran afrontant els entrenaments amb les millors actituds, de manera que els permeten arribar-hi en les condicions òptimes d'afrontar amb el màxim rendiment la competició”.