Accedir a la pàgina principal de la Universitat Imatge decorativa que sugereix les activitats a les que es dedica el servei
Servei d'Educació Física i Esports
Frisbee-Ultimate

 

Descripció


Lultimate és un esport d’equip sense contacte que recull elements d’altres esports com el futbol, el bàsquet o el rugbi, però substituint la pilota per un disc volador i l’àrbitre per l’esperit esportiu de cada jugador. Una de les seues característiques més destacables és que té EQUIPS MIXTOS, en què xics i xiques juguen junts.


Consisteix a anotar punts passant el disc entre els jugadors del mateix equip fins a arribar a la zona d’anotació de l’equip contrari i aquests no poden córrer mentre tinguen el disc a les mans.


Sigues principiant o no, és un esport de què es gaudeix des del primer dia, ja que hi ha posicions al camp per a tots en funció del seu nivell.


Consulta l’enllaç "l’esport" per conèixer més detalls sobre l’ultimate.Pestanya addicional: l’esport


L’ultimate en 10 regles senzilles:


1. El terreny de joc. És de forma rectangular (64 metres de llarg), amb una zona de marca a cada costat (18 metres cada una). És a dir, 100 metres en total.


2. Inici del joc. Els equips consten de 7 jugadors de camp més reserves. Cada punt comença amb els equips situats a la línia frontal de la seua zona de marca. L’equip defensor llança el disc (fa el pull) a l’equip atacant.


3. Puntuació. S’aconsegueix un punt cada vegada que l’equip d’atac completa una passada dins la zona de marca de l’equip defensor. A continuació s’inicia un punt nou.


4. Moviment del disc. El disc es pot desplaçar en qualsevol direcció per completar una passada a un jugador del mateix equip. No es pot córrer amb el disc a les mans. La persona que té el disc (llançador) té 10 segons per a passar-lo. El jugador que fa la defensa sobre el llançador (marcador) compta en veu alta els segons que van passant.


5. Canvi de possessió. Quan una passada no es completa (p. ex., el disc ix fora del camp, li cau a un jugador, hi ha un bloqueig o una intercepció), l’equip defensor passa immediatament a tenir la possessió del disc i inicia l’atac.


6. Substitucions. Només es poden fer canvis quan s’acaba el punt o si hi ha hagut una lesió.


7. Contacte. No hi està permès el contacte físic entre jugadors. Si n’hi ha, s’incorre en una falta. Tampoc hi estan permesos els bloquejos i altres tipus d’obstruccions.


8. Faltes. Quan hi ha contacte entre jugadors es produeix una falta. Si la falta provoca la pèrdua de possessió del disc, el joc es reinicia mantenint aquesta possessió. Si no hi ha acord entre els jugadors que cometen/reben la falta, la jugada torna a l’inici.


9. Arbitratge. Cada jugador és responsable de marcar les faltes que crega necessàries i de resoldre les disputes que puga haver-hi. No existeix la figura de l’àrbitre.


10. Esperit del joc. L’ultimate posa l’èmfasi en l’esportivitat i el joc net. S’encoratja a jugar de forma competitiva, però mai a costa del respecte entre jugadors, el compliment de les regles i el gaudi de la pràctica d’aquest esport.

Més informació


Com a activitat complementària al curs, aquells alumnes que estiguen interessats a seguir coneixent i practicant aquest divertit esport tindran la possibilitat d’assistir a entrenaments extres amb els monitors de l’activitat els divendres a partir de les 17:00 h a la platja de la Malva-rosa.

 

Vine a coneixer aquest esport

1 QUADRIMESTRE:
a partid del 22 de setembre 2014 /31 de gener 2015

2º QUADRIMESTRE:
  1 febrer/2015  al 31 de maig/2015

 

PREU:
Comunitat Uveg: 25€/ quadrimestre
Particulars: Targeta Esportiva+Activitat

 

HORARI:DIMARTS DE 19.30-21.00H

LLOC: camp de futbol delServeid´educació física i esports en campus del Tarongers

 

  • Esports/Activitats
  • Formació