Accedir a la pàgina principal de la Universitat Imatge decorativa que sugereix les activitats a les que es dedica el servei
Servei d'Educació Física i Esports
Tennis platja


 

PRESENTACIÓ DEL CURS DE TENIS DE PLATJA

 

      El tenis de platja combina els móns del tenis i del voleibol de platja en un esport. L’esport és predominantment jugat en dobles en una pista semblant a la del voleibol de platja, amb jugadors que utilitzen raquetes de pàdel o similar i una pilota de tenis amb una mica menys de pressió.

 

Aquesta modalitat, que es practica de forma molt organitzada des de data recent, va calar fa anys en el gust del vacacionista que busca distracció i una pràctica sana esportiva a l’aire lliure.

 

      El tenis de platja (Beach Tennis) és una variant del tenis que es practica, fonamentalment, en la modalitat de dobles. La seua particularitat més notable és que es juga a l’arena i que el punt es compta a favor d’una parella quan l’altra llança la pilota fora del camp o a la xarxa.

 

      Els orígens del tenis de platja modern s’han de buscar als anys 70, a les platges de la costa italiana, amb el joc del “racchettoni”, que són les pales de fusta convencionals. Llavors era un joc per al qual no hi havia regles, ni espai delimitat, ni xarxa. Va començar a ser una activitat més popular quan se’n van organitzar les primeres competicions amb unes normes que variaven segons el lloc o la ciutat on es jugava.

 

      No va ser fins al 1996 que naix el vertader tenis de platja amb els camps de 16×8 m i una xarxa a 170 cm d’alçada. Això és així perquè a principi dels anys 80 la gent va començar a jugar a les pales dins dels camps de voleibol de platja, abaixant una mica la xarxa. El joc va tenir tanta popularitat que els amos dels clubs de platja el van promoure per oferir als seus clients una activitat atractiva.


   S’utilitzen pilotes amb menys pressió i el punt es compta a favor d’una parella quan l’altra llança la pilota fora del camp o a la xarxa.

 

   El tenis de platja es practica als països següents: Argentina, Alemanya, Aruba, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Xipre, Croàcia, Espanya, Estats Units, França, Grècia, Holanda, Itàlia, Japó, Polònia, Portugal, República Txeca, Rússia, San Marino, etc.

 

 

 

  • Esports/Activitats
  • Formació